Om at snyde sig til ‘That Pregnancy Glow’

Facts

Vores webredaktør Cecilie er gravid med sit første barn, som hun skal føde til februar. I mellem tiden vil hun løbende skrive om tanker og oplevelser, hun har gjort sig under sin graviditet.

Hvor mærkeligt er det lige at være gravid? At ’overgive’ sin krop til et andet menneske på den måde og stort set miste kontrollen over, hvordan ens krop ser ud og har det?

Jeg synes i hvert fald, at det er en vild oplevelse – ja, til tider grænseoverskridende.

I starten af min graviditet havde jeg det virkelig underligt med det, især fordi min omverden ikke kunne se fysisk på mig, at jeg var gravid. Så man går bare sådan lidt og føler sig kvabset og ugidelig. Jeg gjorde i hvert fald. Jeg misundte (og det gør jeg stadig), de kvinder der bliver ramt af den famøse ’pregnancy glow’, som bare strutter af lykke. Sådan har jeg bare ikke haft det og jeg er ikke engang hårdt ramt af noget som helst, såsom væskeophobninger, bækkenløsning osv. osv. (7-9-13).

Så ja, jeg synes, at det har været en underlig fornemmelse at miste kontrollen over mig selv på den måde. Men hele vejen igennem – og især her til sidst, har jeg været meget opmærksom på, at jeg skulle have det så godt som muligt, og prioriteret nogle helt nye ting, som der måske ikke var tid til på samme måde før. Ting, der på mange måde har gjort mit liv lidt lettere, eller som bare har været ren forkælelse. For dét synes jeg, er SÅ vigtigt, at man husker, inden man overgiver kontrol, tid og overskud fuldstændig til det lille nye vidunder. Her er nogle anbefalinger til ting, som har virket for mig og som måske kan tilføje bare en lille smule pregnancy glow over min lykkelige situation.

LÆS OGSÅ: Den ”lette” graviditet

Træning

De første måneder i min graviditet måtte jeg ikke træne pga. komplikationer i graviditeten, så jeg gik fra at træne 3-4 gange om ugen til ikke engang at cykle på arbejde. Og det gik faktisk rigtig meget ud over mit velbefindende. Jeg bruger træning som et pusterum, til at stresse af og jeg har det altid 7.000 gange bedre i min krop efter træning. Så da jeg fik go fra lægen til at starte igen, var intentionen der også fuldstændig. Der var bare ét problem. Jeg var SÅ træt og kunne altid finde på en undskyldning for at droppe det. Men alle de kloge siger, at det er godt at træne i graviditeten (så længe man fysisk er i stand til det) og det er også den overbevisning, jeg selv har, så jeg endte med at melde mig til Gravidtræning i Cramers Studie, hvor jeg før har gået til Team Træning. Her er det uddannede folk, der instruerer dig i at lave øvelser, der er gode for din graviditet og du får lov til at gøre det sammen med andre skønne mammas-to-be. Jeg er SÅ glad for, at jeg tog den beslutning og har efterfølgende kunne mærke en kæmpe forskel på min krop. Og så skal man ikke kimse ad, hvor fedt det er at kunne dele erfaringer og historier med de andre gravide damer. Det får jeg personligt SÅ meget ud af.

Svømning

Jeg tog lidt svømning og træning i omvendt rækkefølge faktisk. Jeg gik til gravidsvømning fra cirka uge 20-28, og var by far den med den mindste mave. Til gengæld er jeg ret meget større end mange af de andre hos Cramers. Så det ideelle havde nok været at gøre det omvendt, men det kan jeg ikke lave om på nu. Mange svømmehaller har hold for gravide, personligt gik jeg selv i Frederiksberg Svømmehal, hvor man svømmede rundt og lavede forskellige øvelser i vand, mens man blev guidet af en jordemoder. Efter svømning var der altid 20-30 minutter, hvor man kunne stille jordemoderen spørgsmål i forbindelse med graviditet og fødsel, så hvis du synes, at der er lang tid mellem dine jordemoderbesøg, er det her et godt supplement. Derudover vil jeg også anbefale svømmetræning,k hvis man føler sig tung eller er besværet af sin graviditet. Jeg stoppede selv, fordi jeg ikke følte, at jeg havde ordentlig tid til at gå til det, men regner helt klart med at starte igen, når jeg går på barsel.

Massage

Da jeg var omkring 20 uger henne, døjede jeg virkelig meget med ondt i lænden og havde virkelig en følelse af, at jeg slet ikke kunne overskue, at jeg kun var halvvejs. Derfor tog en tur til massør. Hos CorpoCura, hvor jeg var, fik jeg massage på en særlig graviditetsbriks, hvor der var et hul med plads til maven. Det var SÅ dejligt at få løsnet op for nogle af de spændinger jeg gik med, og så var det også bare virkelig rart at ligge på maven for første gang i laaaang tid. Jeg har ikke rigtigt døjet med den slags smerter efterfølgende, men måske jeg snart skulle investere i en tur mere…

Bryn og vipper

Hold nu k… hvor kan man bare sove hele tiden. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg engang har været typen, der kunne finde på at stå op ved 5-6-tiden for at løbe en tur eller tage i fitness inden arbejde. Men det er længe siden. Også længe siden før graviditet. Haha. Nå, men hvorom alting er, så prioriterer jeg meget at skulle bruge så lidt tid som muligt på at gøre mig klar om morgenen, for tid sparet = ekstra søvn! Derfor får jeg ordnet mine bryn hos Kenny Anker Brows, da jeg er velsignet med store fyldige bryn, som kræver at blive vedligeholdt. Jeg her også en plan om at få vippe extensions eller lash lift indenfor den nærmeste fremtid, men det må lige vente lidt endnu.

Ansigtsbehandling

Som sagt synes jeg, at man fortjener at blive forkælet lidt ekstra som gravid, og selvom min hud ikke har skabt sig særligt udover det sædvanlige, så har den føles mere stram og tør i det, også til trods for, at jeg konstant smører mig ind i lækre sera og cremer. Men da jeg blev inviteret ind til Mynthe – Økologisk Hudplejeklinik, kom invitationen som sendt fra himlen. Her fik jeg en håndmaske, aromaterapi og masserende afrensning. Herefter påførte hun en enzympeeling og jeg fik en afspændende hovedbundsmassage (SÅ lækkert!). Oveni hatten fik jeg også massage af skulder og nakke og sluttede af med hudpleje fra ESSE SKINCARE, som er en probiotisk hudplejeserie, som jeg ELSKER!.. Men mere om det en anden gang. Så hvis din hud skaber sig lidt pga. din graviditet, er der altså mange tilbud at vælge imellem, så du kan få den pleje, din hud craver. Og jeg ved godt, at jeg er usandsynligt heldig at have sådan et job, hvor jeg bliver inviteret ind for at teste sådanne behandlinger, men jeg havde faktisk planlagt at give mig selv en tur til en ansigtsbehandling forinden.

Tøj

Er jeg den eneste, som altid har tænkt, at der var SÅ meget fint tøj til gravide og at jeg ikke kunne vente med at style min babybump? Indtil jeg blev gravid altså. Jeg har helt klart brugt flere penge på ovenstående, end på tøj. For det første ved man ikke, hvor meget man vokser i sin graviditet, så derfor er det svært at vide, om man kan være i det man køber om et par måneder, ligesom det kun er for en meget kort periode, man kan bruge det. Jeg har købt nogle oversize kjoler og en masse Mama Tights fra H&M og så må det ligesom blive uniformen, indtil babyen kommer. Lol!

Har du spørgsmål eller vil du dele et særligt godt tip til at have en ’lækker’ graviditet, så skriv endelig til mig på cecilie@chrichri.dk eller på instagram @cecilieengholm. Det er altid så spændende at høre om andres erfaringer, synes jeg! 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være