10 sandheder om dit første år som mor

Hvor mange af jer har, som os, læst samtlige bøger, der findes om babyforberedelse og om den tid I går i møde? Bøger om babys velvære, hvordan man får dem til at stoppe med at græde, hvilke do’s and don’ts du skal tage dig i agt for. Sikkert mange af jer. Og man tror jo vitterligt at man er forberedt, og ved hvad man skal forvente af den første tid som nybagt mor. Well… Think again! Godtnok kunne mange af rådene fra de utallige bøger bruges, men i sidste ende har vi erfaret, at der er 10 helt overordnede ting, vi ville ønske vi vidste, inden baby meldte sin ankomst.

 

  1. Du kommer helt klart til at føle, at du kommer til at fejle, men samtidig også være mega awesome til din nye mor-rolle! Hele tiden!

Husk på, at du vil være ”en ny mor” hver dag. For din baby vågner også op og er en ”ny version” af sig selv hver dag. Der vil være gode dage og dårlige dage. Gode beslutninger og knap så gode beslutninger. Du vil gøre nogle, sikkert mange, ting forkert. Men vær god mod dig selv, for du er elsket og der er i den grad brug for dig. Du er i gang med at bestige Mount Everest, helt uden at have trænet op til det – forvent at det går af h til til tider.

 

  1. Efterfødselskroppe er bløde, har strækmærker og buler, men har f*cking lige lavet et andet menneske!

Du kan føle dig som en fremmed i din egen krop. Du kan ikke kende den, og den har tænkt sig at forblive sådan her noget tid endnu. Det er jo klart. Du har skabt  og født et menneske!! Så du skal også slutte fred med dig selv. Spis god mad, gå små ture når din krop er klar, lyt til dem omkring dig, der siger du er smuk! Tag dem på ordet, og mind dig selv om, hvor dit værd kommer fra.

 

  1. Din baby er ikke ligesom de andre babyer.

Dit barn er sin helt egen, og der findes ingen som ham eller hende. Du og din partner er hermed eksperter på jeres barns liv, og han/hun vil med garanti ikke opføre sig som bøgerne beskriver det, hvilket er helt normalt og fint. Det bedste du kan gøre, er at lægge bøgerne fra dig, og lære dit barn at kende. Hvad får ham/hende til at grine, hvilken lyd er ”sulten”-lyden og hvordan føler du bedst han/hun falder i søvn. Dit barn passer ikke ind i et skema og du behøver ikke stresse over at følge nogle bestemte regler. Skab det liv der fungerer for din familie, og som sikrer tryghed og kærlighed.

 

  1. Vi skal stoppe med at fortælle folk, at ting bør være nemme – og smertefri!

I dag lever vi i en kultur der siger, at  det der er nemt har høj værdi. Jo nemmere det er og ser ud, jo bedre er det. Og omvendt, hvis det gør ondt og er svært, så må noget være galt. REALITY CHECK: Nogle gange er det der er svært og smertefuldt faktisk også rigtig godt!
Vi vil alle gerne dele vores sejre, men det er vigtigt at huske på, at vi alle kæmper forskellige kampe i det daglige.

 

  1. De fyldte bleer…

Vi får alle mulige advarsler og råd omkring dette emne, og på trods af alle råd og advarsler, er det stadig fuldstændig mindblowing for os, hvor meget tid man bruger på at håndtere, undersøge, lugte til, vaske af, evaluere, diskutere, holde dagbog med og transportere babys lortebleer det første år. Hold nu fast altså!

 

  1. Jo før du lærer at tage imod uønskede råd på en høflig måde, jo bedre og ”nemmere” bliver det første år.

Af en eller anden årsag eeelsker folk at komme med råd og ytre deres meninger, når det kommer til babyer. Oftest er det med gode intentioner og af omsorgsfuld karakter, men ikke desto mindre, er det ikke nødvendigvis det, der fungerer for dig og dit barn. Din første mulighed er at køre fuld defense-mode det første år, og komme med sarkastiske comebacks til de fordømmende gamle damer eller bedrevidende ikke-forældre. Eller også kan du vælge at gå total Zen på dem. Smile og sige tak, velvidende at DU ved, hvad der er bedst for dit barn, og ikke vil skænke de velmenende råd en ekstra tanke. Men husk, der er ingen der er ude på at få dig ned med nakken – alle ønsker det bedste, så sortér i rådene og tag de bidder til dig, du føler du kan bruge. Det er jo også sødt af dem at de overhovedet interesserer sig.

 

  1. Øv dig selv i at være fleksibel

Der findes et hav af generelle sætninger, man siger om det at få børn. At børn er ubelejlige, er en af dem. Alt sættes over styr. Dit skema, din søvn, dine deadlines, dine yndlingstrøjer, dine forhold – alt bliver noget rod og kompliceret. Der er to lejre du kan vælge at falde ned i her: bliv en grædersultentræthåbløs udgave af dig selv, eller genovervej dine idealer og bliv mere fleksibel. Fleksibel i den forstand, at du skal indse, det er okay at bede om hjælp, indrømme fejl, være sent på den, beholde pyjamasen på hele dagen, glemme opvasken og ikke hænge dig i detaljer. Du kommer helt sikkert til at gå glip af nogle fester, lure og andre ting, men det er helt okay. Mere end okay!

 

  1. ”It takes a village”

Det vigtigste du skal huske at skaffe dig, før dit barn kommer, er ikke en baby bouncer eller den bedste barnevogn på markedet. Det vigtigste du kan skaffe dig, er en hel landsby. En hel landsby, der vil holde dig oven vande, støtte dig når du er træt og tilgive dig, når du glemmer aftaler. De vil elske din baby og have arme klar til at tage over, når du er løbet tør for krudt. For det gør man. Vi er bare mennesker, og ingen er perfekte.

 

  1. Vi skal løfte hinanden

Børneopdragelse er noget af det hårdeste mange af os kommer til at opleve i livet. Vi kan kritisere og hive hinanden ned, eller vi kan elske hinanden, beundre vores søde små babyer, tilbyde en hjælpende hånd og fejre sejrene med hinanden. Det er ikke særlig svært at vælge mellem de to scenarier, hvis du spørger os.

 

  1. Man opnår succes ved at være villig til at lære

Sandheden er, du ved ikke særlig meget om noget. Om et år fra nu, når din skønne unge fylder 1 år, så ved du stadig ikke særlig meget om noget. Vær ydmyg og vær åben. Lær fra dine fejl og vær en bedre forælder i morgen end du er i dag – så ofte som du kan. Livet er ingen konkurrence eller spil. Det er i al sin simpelhed bare det ene smukke liv vi har. Lev i øjeblikkene i stedet for at rangere og vurdere dem. Elsk din skønne lille baby.

Det bliver helt fantastisk!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide