Så meget søvn har dit barn brug for

Babyer, børn og teenagere har brug for betydeligt mere søvn end voksne for at støtte deres hastige mentale og fysiske udvikling. De fleste forældre ved, at børn i voksealderen har brug for meget søvn, men mange ved ikke, præcist hvor mange timer børn har brug for, og hvor stor en betydning det kan have, hvis de misser bare en hel eller en halv times søvn.

LÆS OGSÅ: Gode råd til smertefri amning

En af grundene til, at det er meget svært at vide, om dit barn får nok søvn, er, at søvnighed ikke får børn til at skrue ned for tempoet på samme måde som voksne – de bliver hyperaktive. Faktisk kan søvnunderskud hos børn godt vise sig som ADHD-symptomer. Børn opfører sig oftest, som om de ikke er trætte, viser modstand ved sengetid og bliver hyperaktive ud på aftenen. Alt dette kan betyde, at barnet faktisk er overtræt.

I et stort britisk studie analyserede man børns sengetid og sammenholdt det med data om børnenes adfærd om dagen, og det viste sig, at jo mere sengetiderne varierede, des mere gik det ud over børnenes opførsel. Børn med svingende sengetider havde generelt mange flere adfærdsproblemer.

LÆS OGSÅ: Energi til trætte mødre på barsel

Selvom alle børn og unge er forskellige, og nogle har brug for en anelse mere eller en anelse mindre søvn, så anbefaler man helt generelt følgende sovetider:

0-3 måneder: 14-17 timer

4-11 måneder: 12-15 timer

1-2 år: 11-14 timer

3-5 år: 10-13 timer

6-13 år: 9-11 timer

14-17 år: 8-10 timer

18-25 år: 7-9 timer

Kilde: National Sleep Foundation, Nordic Parenting

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og