6 grunde til, at du skal give dit barn pligter

Så er der gode nyheder til alle jer mødre derude, der synes, I har alt for mange pligter! Eksperter mener nemlig, at man skal lade børn have pligter i hjemmet, da det faktisk er sundt for dem. Læs her, hvorfor det er sundt for dine børn at hjælpe til med de praktiske gøremål i hjemmet – det er nemlig ikke forkert at kræve noget af dine børn.

LÆS OGSÅ: UV-badetøj, der kan  beskytte dit barns hud!

De vil blive mere succesfulde
I et eksperiment fra USA, hvor 84 børn deltog i løbet af nogle perioder af deres liv, har man fundet ud af, at børn der har daglige pligter i hjemmet, har tendens til at blive mere succesfulde både akademisk og i deres tidlige karriere. De bedste resultater fra eksperimenter viser, at man skal begynde med børns pligter allerede i tre-fire års alderen. Hvis de begyndte at få pligter ved 15-16 års alderen, ville effekten heraf give bagslag, og hverken børn eller forældre vil få noget positivt ud af det. Så start med at lær din tumling (tre-fire år) at rydde op efter sig selv på værelset og opgradér opgaverne, som årene går.

De vil blive gladere som voksne
Det er måske svært at tro, at det vil gøre børnene gladere at få pligter at give sine børn pligter, men jo, den er god nok! Det beviser eksperimentet nemlig også. Det viser sig nemlig, at ved at sørge for, at dit barn har pligter i hjemmet, eller har et deltidsarbejde som teenager, gør, at de bliver mentale sunde og klar på voksenlivet.

De vil lærer at styre tiden
Hvis dit barn har mange lektier for eller skal til aktiviteter efter skole, så er det stadig vigtigt at holde fast i deres faste pligter. Man skal derfor ikke lade dem ”slippe” for at gøre deres pligter, da det virkelig liv jo ikke foregår sådan. Det gør dem oveni købet bedre til at styre deres tid, så de kan formå at nå alt, uden at du som forældre behøver at ændre i de faste pligter og gøremål. Hjælp dit barn så meget, du kan, og gør det overskueligt for dem.

De får bedre forhold
Når vores kære børn har pligter hjemme, så er det rent faktisk også med til at styrke deres forhold til dig som forælder. Det siges nemlig, at når børn hjælper til derhjemme, får de en følelse af at være med til at bidrage til noget, og det er med til at give dem empati senere i livet. Jo mere empati man har, des mere kvalitet får man i forhold til andre mennesker.

LÆS OGSÅ: 8 smarte sommer sneakers til de små

De bliver bedre til at administrere økonomi
Når dit barn ved, at han/hun ikke må se fjernsyn eller lege med vennerne, før pligterne er gjort, er det med til at give dit barn mere disciplin og selvkontrol, som med fordel også kan give dit barn mere økonomisk kendskab. – Dette faktum er fundet i forbindelse med et eksperiment, hvor man fulgte 1000 børn fra fødsel til 32 år, og det viste sig, at de folk med lav selvkontrol også er dem der døjer med økonomien.

De vil lærer værdifulde færdigheder
… og nu mener vi ikke bare at vaske gulv eller gå ud med skraldet. Nej, vi snakker om de vigtige egenskaber såsom; tålmodighed, teamwork, arbejdsmoral og udholdenhed.

Vi håber, at dette var grunde nok til, at du gerne må have lov at overlade nogle af dine gøremål til dit barn. Det er jo en win-win situation, at du får mere tid til dig selv, samtidig med, at det er sundt for dit barn at have pligter <3

Kilde: Purewow

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og