Sådan får du dit barn til at lave lektier!

Det kan være SÅ svært at få børn til at lave noget de ikke har lyst til – især når det handler om lektier og skolearbejde! Derfor har vi samlet 4 gode tips til, hvordan du kan få dit barn til at lave deres lektier, uden for meget brok. Det skal lige siges, at det nok virker bedst på mindre børn – teenagere har vi ingen gode råd til 😉

LÆS MERE: Du ved at du er mor til en pige, når…

1. Lav en inspirerende lektiestation 

Du føler dig mere motiveret til at arbejde hårdt, når du er et lækkert og inspirerende sted, ikke? Sådan er det også med børn! Lav et skrivebordshjørne med inspirerende billeder – evt. af deres idoler eller opmuntrende citater – og vigtigst af alt, en masse farver. Det skal være sjovt at sidde og lave lektier – så frem med de sjove viskelædere og de farvede blyanter!

2. Lad dit barn bestemme, hvornår de vil lave lektier

Det er som sagt enormt svært at få børn til at gøre noget, som de ikke har lyst til. Derfor kan det hjælpe, hvis de føler at de selv får lov til at bestemme. Fortæl dit barn at han/hun selv må bestemme, hvornår han/hun laver lektierne. Måske bliver det så først efter en times spil eller leg, men derefter ved dit barn, at det er tid til lektierne – det har han/hun nemlig selv valgt!

3. Ros dit barn

Hvis du sørger for at rose dit barn, når han/hun har lavet sine lektier, kan det have en positiv effekt. Børn vil ofte gerne gøre deres forældre glade og stolte, så hvis du giver dit barn den følelse, hver gang lektierne er blevet lavet, vil han/hun være mere motiveret til at lave lektier igen – uden brok!

4. Brug iPad’en

Ofte fjerner vi iPad’en og alt andet forstyrrende elektronik, når der skal laves lektier. Dit barn elsker iPad’en, så hvorfor ikke prøve at se om du kan bruge den, når der skal laves lektier? Der findes mange sjove og lærerige apps både til matematik, dansk og så videre. Eller måske kan dit barn få lov til at spille fem minutter af sit yndlingsspil, for hver side der bliver lavet i matematik-bogen? Mulighederne er uendelige, det handler bare om at være kreativ

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være