Sådan mindsker du dit barns allergisymptomer

Foråret er over os – årstiden hvor kløe, tilstoppet næse og irriteret hud er en del af hverdagen for mange danskere. Allergi kan være et sandt mareridt for småbørnsfamilier, for når børnene først er ramt, er allergien ikke til at slippe af med igen. Men faktisk kan mange allergiske reaktioner forebygges. Vi giver her 7 gode råd, som kan minimere risikoen for, at dit barn udvikler allergi.

Foråret er for de fleste børn lig med sol og en masse udendørsleg. Men for nogle er foråret også lig med pollenallergi, rødme, kløe, tilstoppet næse og irriteret hud, der påvirker hverdagen.
Hver tiende dansker lider af allergi, og allergien rammer både børn og voksne. Bliver man først ramt, kan det være svært at slippe af med allergien igen, og derfor er forebyggelse vigtigt.

Neutral har samarbejdet med Astma-Allergi Danmark i over 25 år, og giver her en række gode råd til, hvordan børnene kommer igennem forårssæsonen uden allergiske reaktioner.

Smør dit barn godt ind i solcreme
Efter en mørk og lang vinter er det fristende for både børn og voksne at komme ud i forårssolen. Men huden er endnu ikke tilvænnet solens kraftige stråler. Husk derfor at smøre dit barn ind i solcreme, så det undgår at udvikle soleksem og rødme. Undgå middagssolen mellem kl 12 og 15 og husk, at helt små børn aldrig bør opholde sig i direkte sol.

Luft ud morgen og aften
Forår betyder varmere temperaturer og dermed mere udluftning. Udluftning kan dog være en plage, hvis barnet reagerer på pollen fra birk, el og hassel. Derfor bør udluftningen foregå morgen og aften, hvor pollentallet er lavest. Vær også varsom med at tørre tøj udendørs, da pollen kan sætte sig i tøjet. Hæng i stedet tøjet til tørre indenfor, når pollentallet er højt.

Hold dit barn indendørs når der slås græs
Hvis dit barn er allergisk overfor græspollen, så kan det være en god idé at holde barnet indendørs, når der bliver slået græs. Safterne fra græsset kan give symptomer. Det vil også være en god idé, at fjerne det afslåede græs efterfølgende.

Giv børnene et bad inden godnathistorie
Når børnene kommer hjem fra skole eller børnehave, har de ofte været udenfor i mange af dagens timer. Derfor vil der ofte være pollen i håret. Ved at give børnene et bad inden sengetid, undgår de at tage pollen med i seng.

På med solbrillerne
Hvis dit barn lider af pollenallergi, kan det være en god ide at give det et par solbriller på, fx under cykelturen til og fra institution – også selvom solen ikke skinner. På den måde minimerer du risikoen for irritation i øjnene.

Forårsrengøring
Et fugtigt og køligt værelse giver støvmider gode levevilkår. Luft godt ud og tag barnet i hånden i weekenden og hjælp hinanden med at gøre forårsrent, så støvmider igen kan forsvinde. Vask dyner, hovedpuder og sengetøj samt børns legetøj ved mindst 60 °C.
Opbevar dukker og bamser i en legetøjskasse med låg. Det vil reducere generne og som bonus lærer børnene, at et rent værelse er vigtigt.

Undgå produkter med parfume
Det er godt af undgå parfumerede rengørings- og hudplejeprodukter, da parfume kan give allergi. Hvis du vil være sikker på at undgå parfume, så gå efter produkter med Astma-Allergi Danmark allergimærke Den Blå Krans.

Kilde: Neutral

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være