4 sjove og forunderlige facts om moderskab

Moderskab kan godt være lidt af en forunderlig ting ind imellem, hvor du finder ud af rigtig mange underlige ting om både dig selv og dit barn. Vi har fundet 4 facts omkring moderskab, som du (højst sandsynligt) ikke kendte til i forvejen. 

LÆS OGSÅ: Er du en god mor (på Instagram)?

1. Babyer har opfundet ordet “mor”
En af de første lyde, der minder om et ord, en baby kan sige er lyden “ma”. Det er ud fra denne lyd, at “mor” er opstået ud fra de forskellige landes sprog. Dermed er det blevet til “mom” på engelsk, “mama” på mandarin kinesisk og spansk og så videre. 

2. Børnene vil altid være tæt på
Du kender det nok med dine børn, at du gerne vil have dem tæt på. Men vidste du, at du i din graviditet bytter celler med dit barn, og at nogle af disse celler faktisk kan forblive i din krop i op til flere år. En undersøgelse af en mor har engang vist, at hun stadig havde celler i sig 27 år efter, hun havde født sin søn. Der kan man da tale om, at man er tæt på sine børn.

3. Graviditet ændrer din hjerne
Undersøgelser har vist, at din hjerne, mens du bærer dit barn, kan ændre sig permanent. Det skulle især være lugtrelaterede hjerneceller, der udvikles under graviditeten. Nogle forskere mener, at det er de hormoner, der dannes under graviditeten, som er skyld i ændringerne, på samme måde som teenage-hormoner udvikler hjernen. Måske det er derfor, mødre kan dufte baby på en helt anden måde, end ikke-mødre ikke kan?

4. I gammel tid søgte mødrene hjælp hos guderne
I dag er der mange mødre, der vender sig mod deres religion, når de har brug for støtte. Men i gamle tider havde mødrene faktisk guder, de kunne gå til, når de skulle beskyttes i den daværende farlige tid under fødslen af et barn. Arkæologer har har eksempelvis fundet en afbildning af en kvinde fra det gamle Egypten, hvor en kvinde sidder på hug over en mursten og føder. Murstene havde en afbildning af gudinden Hathor, som var en to-hovedet gudinde for fødsel og moderskab.

Kilde: Live Science

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og