[single_post_category_name]

5 fordele ved at være mor!

Okay, der er selvfølgelig altid de åbenlyse fordele ved at være mor; børn er dejlige og berigende, man kan få dem til at gøre ting for sig, de er sjove, det er magisk at blive forældre og så videre. Men på de dage hvor du har trådt på lidt for mange lego-klodser eller skiftet for mange bleer, kan du måske godt lige genoverveje, hvorfor du valgte at gå denne vej. Her er nogle cherry on top fordele ved at være mor:

LÆS OGSÅ: 8 ting, alle mødre bør gøre for dem selv!

Mødre er mere produktive på arbejdet

Et spændende studie har fundet en sammenhæng mellem det at være mor og det at være produktiv. Mødre er tilsyneladende mere produktive end deres kollegaer uden børn, og dem med mindst to børn skulle altså være mest produktive af alle. GO working moms!

Mødre har bedre hukommelse

Nogle researchere hævder, at mange vil opleve forbedret hukommelse, efter de har fået børn. De har testet kvinder både med og uden børn, og dem med børn præsterede lige så godt eller bedre end dem uden. Dette skyldes eventuelt, at mødre har brug for bedre hukommelse, så de er mere opmærksomme på de farer, der kan være i omgivelserne. Det kan altså heller ikke være for sjov, at det altid er mor der ved hvor resten af familien har forlagt deres ting og sager.

Mødre har muligvis mindre risiko for at udvikle bestemte kræfttyper

Et Oxford University studie har fundet ud af, at kvindens risiko for æggestokkræft bliver mindre, for hvert barn hun får. De mener, at dette kan være fordi, at graviditet forhindrer ægløsning i 9 måneder. Andre studier har også fundet en sammenhæng mellem graviditet og amning og en reduceret risiko for brystkræft – men ingen ved helt hvorfor.

Mødre har reduceret risiko for at få diabetes

Ifølge et andet studie har mødre, der har ammet i 6 måneder, mindsket deres risiko for at udvikle type 2 diabetes med hele 47%. Forskerne tror, at dette skyldes, at de hormoner som er involveret i ammesprocessen påvirker vores insulin- og blodsukkerniveauer.

Forældre lever længere

Nogle svenske forskere har fundet en sammenhæng mellem levetid og det at være forældre. Gennem en tracking af 1.5 millioner mænd og kvinder har de fundet ud af, at mødre lever op til 1,5 år længere end kvinder uden børn. Dette kan skyldes, at børn ofte hjælper deres forældre med pleje og støtte når de bliver ældre. Nurh!

LÆS OGSÅ: 4 sjove og forunderlige facts om moderskab

Kilde: https://www.purewow.com/family/benefits-of-motherhood

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide