De fire mor-typer: Hvilken type mor er du? 

Perfektionist, uforudsigelig, bedste-veninde eller fuldendte? Hvilken type mor er din egen mor? Og hvilken type mor er du selv? 

Familieterapeaut og psykolog Stephan Poulter forklarer nedenfor fire modertyper, hvilke styrker der er forbundet og hvordan de følelsesmæssige er arvelige.

LÆS OGSÅ: De 9 bedste ting du kan sige til dine børn

1. Den perfektionistiske mor
Den perfektionistiske mor er typisk en overstyrende, frygtsom og ivrig kvinde, hvor udseendet betyder alt. Hendes børn har en tendens til at være kritiske over for sig selv, føle sig utilstrækkelige og følelsesmæssige tomme.

Barn af perfektionistisk mor
Styrker: De kan have en stærk følelse af engagement i relationer, og er ansvarlige og pålidelig i alt hvad de gør. De værdsætter hårdt arbejde.

Følelsesmæssig arv: De føler altid, at andres meninger er langt vigtigere end ens egne. De har ofte en følelse af, at verdenen holder øje med dem og dømmer dem.

2. Den uforudsigelige mor 
Den uforudsigelige mor er overvældet af følelser, så hendes morrolle er ofte præget af hendes humør. Hun har den mest kaotiske livsstil af alle fire mor-typer. Hun kan have tendens til at skabe problemer gennem hendes følelser og relationer, og overleverer dem til sine børn.

Barn af en uforudsigelig mor
Styrker: De er en god menneskekender, og er gode til at være empatiske. Samtidig er de gode til at motivere andre og tilbyde støtte til kollegaer, venner og familie.

Følelsesmæssig arv: Hvis de vokser op med et behov for at tage sig af mennesker og deres følelsesmæssige problemer, kan det i nogen tilfælde bliver overvældet af følelser som vrede, angst og depression. De lærer hurtigt, hvordan man aflæser mennesker og deres situationer, for at være i stand til at kunne håndtere andre menneskers stærke føleser.

LÆS OGSÅ: Her er de 6 ting dit barn vil huske dig for 

3. Den bedste-veninde mor 
Den bedste-veninde undgår helst ansvaret for at sætte grænser. Denne type mor ønsker, at være bedste veninde/ven med hendes børn.

Barn af den bedste-veninde mor 
Styrker: De forstår vigtigheden af grænser mellem forældre, børn, og kollegaer. De har en mor, som har ønsket at være venner med dem, i stedet for at sætte grænser. De har en mor, men bliver i psykologisk forstand betegnet som moderløse, hvorfor de er opmærksomme på at de leder og tager den ansvarlige rolle som voksen.

Følelsesmæssige arv: Nogen vil måske opleve, at de føler sig følelsesmæssig forsømt med frygt for afvisning.

4. Den fuldendte mor
Den fuldendte mor kombinerer de bedste ting fra de tre andre mor-typer. Følelsesmæssig afblanceret kan hun se sine børn som individer, og hjælper dem med at opnå deres egen uafhængighed. Hun er ikke nødvendigvis 100% perfekt selv, men uanset hendes følelsesmæssige omstændigheder, er hun forpligtet til at agere som mor.

Barn af den fuldendte mor
Styrker: De føler sig elsket og forstået, og tør derfor godt at tage nogle chancer og indlede i relationer uden frygt for afvisning.

Følelsesmæssig arv: De vil have evnen og indsigten til at sætte pris på at andre mennesker, kollegaer og familiemedlemmer har deres egne perspektiver. De vil være i stand til at navigere udfordringerne der er forbundet med at blive uafhængig og selvstændig.

Kilde: psychologies.co.uk

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive