Grove koldhævede boller

Ingredienser

5 dl koldt vand

15 g gær

Kerner (så mange man har lyst til): hørfrø, græskar, sesam

300 g sigtemel

150 g hvedemel

150 g fuldkornshvedemel

En god sjat olivenolie

1 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

Lidt honning (kan undlades, hvis man ønsker madboller.
Hertil kan ved fordel også tilsættes fx soltørrede tomater, oliven osv.)

Lotte har været så sød at dele opskriften på sin favoritmorgenmad. Hun har delt opskriften på grove koldhævede boller med os og skriver følgende:

Vi nyder at lave god morgenmad i weekenderne. Der kan jeg godt finde på at bage gode grove koldhævede boller. Det er dejligt let og ligetil – og vigtigst af alt: jeg skal ikke have fingrene i dejen!

Sådan gør du

Gær røres i vand. Salt, kardemomme, olie, honning og kerner tilsættes. Melen røres i. Stå i køleskabet natten over og tages ud om morgenen og op på bradepanden med en ske.
250 grader i ca. 15-20 minutter, alt efter bollernes størrelse.

Du kan finde Lotte på Instagram under navnet @Lotterahbaek

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og