5 dl koldt vand
15 g gær
Kerner (så mange man har lyst til): hørfrø, græskar, sesam
300 g sigtemel
150 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
En god sjat olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
Lidt honning (kan undlades, hvis man ønsker madboller.
Hertil kan ved fordel også tilsættes fx soltørrede tomater, oliven osv.)
Lotte har været så sød at dele opskriften på sin favoritmorgenmad. Hun har delt opskriften på grove koldhævede boller med os og skriver følgende:
Vi nyder at lave god morgenmad i weekenderne. Der kan jeg godt finde på at bage gode grove koldhævede boller. Det er dejligt let og ligetil – og vigtigst af alt: jeg skal ikke have fingrene i dejen!
Sådan gør du
Gær røres i vand. Salt, kardemomme, olie, honning og kerner tilsættes. Melen røres i. Stå i køleskabet natten over og tages ud om morgenen og op på bradepanden med en ske.
250 grader i ca. 15-20 minutter, alt efter bollernes størrelse.
Du kan finde Lotte på Instagram under navnet @Lotterahbaek