[single_post_category_name]

Sommerhusudlejning taget til et helt nyt niveau af det nye Landfolk

Hvordan ser ægte sommerhusidyl ud? Det ved de hos Landfolk. Her håndplukker de kun de helt særlige sommerhuse, hvor man straks føler sig hjemme. De sommerhuse hvor man kan mærke, at der er lagt kærlighed i stedet.

Landfolk er skabt af hele syv personer, som alle savnede sommerhuse, som ikke føltes sterile og upersonlige. Samtidig ville de gerne give udlejerne en anden oplevelse, hvor der var mere selvbestemmelse og et community for udlejere. Og så var Landfolk født.

Vi har taget en snak med to af skaberne, Camilla Swartz og Cathrine Reimann, om nye retninger i sommerhusudlejning og kærligheden til sommerhuse, hvor selve huset spiller lige så stor betydning for feriens værdi som beliggenheden.

 

Hvordan fik I ideen til Landfolk?

Camilla: Vi elsker alle syv at tage i sommerhus, men er mere end én gang endt i upersonlige, halvslidte og lidt kedelige sommerhuse, hvilket frustrerede os. Det er en lidt ærgerlig ramme om ens ferie. Der er jo masser af sommerhuse derude, som er virkelig dejlige og hvor ejerne har brugt enormt meget tid på at indrette dem og gøre noget særligt ud af stedet. Dem ville vi gøre tilgængelige, for hvis vi alle syv har oplevet en frustration over kedelige sommerhusrammer, så måtte der være flere i Danmark, som også havde haft den oplevelse. Flere som hellere vil leje sommerhuse, hvor de er sikret nogle dejlige, hyggelige og smukke rammer.

 

Hvorfor gik I hele syv mand sammen?

Cathrine: Vi synes i al beskedenhed, at vi syv tilsammen  har nogle gode kompetencer med erfaringer fra både turismebranchen, udlejningsmarkedet og andre techvirksomheder. Det er lidt atypisk med så mange stiftere, men uden tvivl en gevinst at samle så stærke profiler. Vi har alle syv arbejdet sammen i Airbnb nogle år, så vi kender hinanden og fandt ud af, at vi alle har en forkærlighed til sommerhuslivet. Den kærlighed ville vi alle gerne formidle videre til andre og give vores gæster mulighed for at opleve den helt særlige charme, der er ved den ret nordiske tradition med at tage i sommerhus, hvor fokus er på nærvær, ro og tid til hinanden.

 

Hvad er særligt ved Landfolk? 

Cathrine: Vi håndplukker alle sommerhusene baseret på fem kriterier. Først og fremmest skal det være et sted, hvor man kan se, at der er taget stilling til indretningen og komforten. Derudover er naturskønne omgivelser og en engageret ejer bag utrolig vigtige kriterier. Vi bruger meget energi på at finde sommerhuse, som vi kan se, kunne være en fantastisk tilføjelse til Landfolk. Tit er det på Instagram, at vi finder dem. Vi ser nemlig en ny tendens til, at yngre folk køber sommerhuse og så laver nogle fuldstændig magiske transformationer, hvor sommerhuslivet virkelig bliver dyrket. Og at de rigtig gerne vil dele ud af det. Det som udlejerne får hos Landfolk findes ikke tilsvarende hos andre, da vi lader det være op til værterne selv, hvornår de har lyst til at udleje deres sommerhus. Der er altså ingen tvungne udlejningsuger. Desuden bliver de også en del af et fællesskab, hvor værterne på kryds og tværs deler deres erfaringer og fortællinger, og det er fantastisk. Især for de helt nye udlejere, som virkelig får en hjælpende hånd.

Hvem bruger Landfolk?

Camilla: Der er en makrotendens til, at mange unge flytter ind til byen og bliver i byen – også når man stifter familie. Det betyder, at der er mange småbørnsfamilier, som gerne vil have muligheden for at tage ud af byen, være mere offline og opleve naturen og sæsonernes skift, som kan være svært inde i byen. Ikke fordi man skal ud at være på en overlevelsestur, men mere komfortabelt slow-living med mere nærvær. Og den generation især har lysten til at være i smukke omgivelser, og det stopper jo ikke, bare fordi at man tager på ferie. Det er jo netop dér, man har tiden til at nyde de smukke rammer og sætte pris på at kunne drikke sin morgenkaffe af en smuk kop, at have ordentligt udstyr til at lave lækker mad og sove i senge, der ikke radbrækker ens ryg.

Cathrine: Jeg tror, den her fortælling og formidling er utrolig vigtig for dem. Deres weekend væk starter allerede i søgningen efter et sommerhus. Det er en ny tendens – vi vil gerne føle, at vi allerede er på ferie, når vi starter med at søge inspiration og dagdrømmer os væk.

 

Hvad har været den største udfordring siden jeres opstart den 1. februar 2021?

Cathrine: Camilla og jeg er nye iværksættere og det har overrasket mig, at der ikke nødvendigvis er én stor udfordring, men helt vildt mange små. For mig er de små problemer enkeltvis ikke særligt udfordrende, men når der pludselig er mange små udfordringer på én gang, så er jeg virkelig glad for, at vi er flere til at deles om opgaverne og til at bære byrden.

 

Hvad har været den største succes?

Camilla: Jeg synes, det er helt vildt sejt, at vi er lykkedes med at finde de her sommerhuse, som vi drømte om helt fra begyndelsen. Det er fuldstændig fantastiske sommerhuse, som giver helt særlige oplevelser til vores gæster. Det har også været en kæmpe succes, at vi har fået flere huse på markedet. Der er omtrent 200.000 sommerhuse i Danmark, hvoraf kun 40.000 bliver udlejet. Det har været en hård nød mange i branchen har forsøgt at knække, og der synes jeg, at vores meget værdibaserede tilgang viser, at det er lykkedes os at få nogle andre typer huse på markedet, som ellers aldrig var blevet udlejet. Typisk står et sommerhus tomt 300 dage om året, så det har jo en stor betydning for lokalområdet, at de her sommerhuse ikke bare står tomme, men at der kommer gæster til.

 

Hvad er jeres drøm for Landfolk?

Camilla: Vores drøm er stor, for vi vil gerne ud over Danmarks grænser og dele glæden ved sommerhuslivet med flere lande. Vi er derfor også meget stolte over, at vi lige gået i luften i Tyskland. Det tværnationale omkring sommerhuse er virkelig en stor drøm om os.

Cathrine: Jeg er helt enig. Drømmen er at være et af de mest hjertevarme communities til sommerhusejere, hvor man føler sig hjemme og har fantastiske oplevelser med at dele sit sommerhus med enormt søde gæster.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide