Stress – en hormonel problematik?

Facts


Chloe N. Bjoerk hjælper dagligt kvinder ud af hormonelle ubalancer, depression og kropsskam. Chloe er stifter af Health Mentor Uddannelsen, hormonforløbet: Skab naturlig (hormon)balance og online forløbet Simple Detox. Hun er fast skribent på ChriChri, hvor hun med en holistisk tilgang lærer os alle om sundhed, hormoner og opbyggelse.

Det siges at 8 ud af 10 har symptomer på stress, og du kan sagtens være en af dem. Det er jo sådan, at vi alle kender til stress og dens symptomer. Det er ikke nyt for os mere – det fylder vores dagligdag.

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du gang i din fedtforbrænding

Der er den ‘sunde’ stress og den ‘usunde’ stress

Den sunde stress har noget med dit hormonsystem at gøre – ja, det har den usunde egentlig også. Den sunde stress er den stress, du oplever, når du oplever, at du er ved at få en parkeringsbøde, eller dit barn er ved at gå ud foran en bil. Det er den stress, der er sund – det er en sund reaktion at kroppen reagerer på det, som den registerer.

Dit hormonsystem

Det er sådan, at du har flere forskellige stresshormoner i dit system, alle bliver udskilt fra dine binyrer, en af dem er kortisol, som du måske har hørt om, og så er der også adrenalin. Adrenalin bliver udskilt, når du mærker, at der er fare på færde og derved sætter dig i reaktion/handle-mood. Det er ret sundt, når dit barn er ved at gå ud foran en bil – så vil du gerne have, at din krop reagerer hurtigt!

Det ‘usunde’ stress er altså denne konstante følelse af utilpashed i kroppen. Der, hvor dine to-do lister aldrig når til ende, kroppen brokker sig, og du ved ikke rigtigt, hvordan du skal komme ud af den onde cirkel. Når du slapper af, så stresser du stadig inden i, og tænker på alt det, du mangler..

Når dette har kørt på i et stykke tid – måske endda i flere år, så siger krop nej tak og den reagerer med træthed, dvaskhed, manglede overskud, hovedpine, depressionslignende følelser og meget mere. De fleste i denne situation er for længst gået ned med stress. Du har altså kørt i et alt for højt gear og er nu endt i den modsatte boldgade. Dette kan kaldes for binyretræthed. 

Binyretræthed

Dine binyrer er to små kirtler, der sidder på oversiden af dine nyrer i din lænd. De håndterer omkring 50 hormoner i din krop, hvilket vil sige halvdelen af dine hormoner og har derfor en kæmpe betydning for din krop og personlighed!

Dine binyrer udskiller b.la. dine stresshormoner og har derfor en betydning for din handleevne. De er med til at regulere dit blodtryk, blodsukker, energiniveauer og har kæmpe betydning for din tarm og dit immunforsvar. Kan du se, hvor vigtige deres balance er for dig selv og din krop?

D. 20. Marts, altså i morgen, afholder jeg et gratis webinar omkring binyretræthed, stress og manglede overskud. Jeg vil til dette webinar undervise dig i binyrernes store betydning for din krop og sind, du vil få klargjort, om du lider af binyretræthed og få redskaber til at styre uden om stress ved at støtte din biologiske krop!

Du kan tilmelde dig det gratis online event her.

Boost dine binyrer og stop den onde stress-cirkel:

–       Spis så sundt du kan! – sænk din inflammation. Undgå så vildt muligt ting der stresser din krop! (sukker, korn, mælk, kaffe, smøger)

–       Gå tidlig i seng!

–       Sov så længe du kan! Ja, du læste rigtigt 🙂

–       Få masser af kys og berøring

–       Kosttilskud skal der til! Få altid en god multi-vitaminpille, som støtter hele din krop. Få gerne masser af C-vitamin igennem dagen! C-vitamin beskytter dine celler og styre dit beredskab! Støt med B-vitaminer, som skaber energi på celleplan! B5 er en binyrer-hjælper og B6 hjælper dig med at udrense stress i dit mindset! Køb gerne som et B-complex.
Q10 giver energi til din krop, derfor kan den virkelig give dig det skub, du har brug for!

Vi ses snart igen 🙂

–     Chloe N. Bjoerk

———————————————————- 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til Chloe på chloebjoerk@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @chloebjoerk og @curra.me eller på Facebook 

 

 

Kilde:  
http://livsstil.tv2.dk/2015-03-04-8-ud-af-10-danskere-har-symptomer-paa-stress

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være