Veganske romkugler

Ingredienser

10 stk.

1 ds. black beans (240 g)

120 g ‘juicy’ dadler

3 spsk. sukkerfri hindbær marmelade

1-2 tsk. rom aroma

1 dl glutenfri havregryn

2 spsk. kakaopulver

Tivoli krymmel (OBS – hvis du bruger Tivoli krymmel, som jeg har gjort – så er de ikke helt fri for raffineret sukker), havregryn eller kokosmel til at rulle dem i.

Jeg elsker romkugler/trøfler – derfor elsker jeg også at lave dem, der er lidt sundere. De minder meget om dem, du køber ved bageren – men du kan bare spise dem her med meget bedre samvittighed.

Selvom de er sundere, så er de stadig lækre og saftige, og så er de lavet på kun 6 ingredienser! Intet gammelt wienerbrød eller kager, men alligevel smager de virkelig godt – og lækker syndigt 😉

De er glutenfri, mælkefri, fri for æg og raffineret sukker!

Sådan gør du:

  1. Hæld bønnerne op i en sigte, og vask bønnerne godt. Sørger for at dryppe dem rigtig godt af, før du hælder dem i en foodprocessor. 
  2. Når de er dryppet godt af, så hæld dem op i foodprocessoren.
  3. Tilføj de andre ingredienser, og blend nu det hele godt sammen.
  4. Lad gerne trøffeldejen stå på køl i et par timer nu, så den kan stå og trække.
  5. Rul nu dejen til kugler, og rul dem i valgfri krymmel.
  6. Server dem så sammen med en god kop kaffe!

Velbekomme!

Du kan finde flere af Helenes lækre og sunde opskrifter på Instagram: @helenes_sunde_koekken og på hendes blog helenesprogoe.dk.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive