10 stk.
1 ds. black beans (240 g)
120 g ‘juicy’ dadler
3 spsk. sukkerfri hindbær marmelade
1-2 tsk. rom aroma
1 dl glutenfri havregryn
2 spsk. kakaopulver
Tivoli krymmel (OBS – hvis du bruger Tivoli krymmel, som jeg har gjort – så er de ikke helt fri for raffineret sukker), havregryn eller kokosmel til at rulle dem i.
Jeg elsker romkugler/trøfler – derfor elsker jeg også at lave dem, der er lidt sundere. De minder meget om dem, du køber ved bageren – men du kan bare spise dem her med meget bedre samvittighed.
Selvom de er sundere, så er de stadig lækre og saftige, og så er de lavet på kun 6 ingredienser! Intet gammelt wienerbrød eller kager, men alligevel smager de virkelig godt – og lækker syndigt 😉
De er glutenfri, mælkefri, fri for æg og raffineret sukker!
Sådan gør du:
- Hæld bønnerne op i en sigte, og vask bønnerne godt. Sørger for at dryppe dem rigtig godt af, før du hælder dem i en foodprocessor.
- Når de er dryppet godt af, så hæld dem op i foodprocessoren.
- Tilføj de andre ingredienser, og blend nu det hele godt sammen.
- Lad gerne trøffeldejen stå på køl i et par timer nu, så den kan stå og trække.
- Rul nu dejen til kugler, og rul dem i valgfri krymmel.
- Server dem så sammen med en god kop kaffe!
Velbekomme!
Du kan finde flere af Helenes lækre og sunde opskrifter på Instagram: @helenes_sunde_koekken og på hendes blog helenesprogoe.dk.